Gå til hovedindhold

Tirsdag 2. april

Lære- og dannelsesprocesser skal omfatte alle og have fokus på demokrati, social retfærdighed og oplysning, og vi skal søge efter alle de bidrag til uddannelse, der kan gøre verden bedre.


Oplægsholdere: Claus Michelsen professor på Syddansk Universitet og leder af Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring

Onsdag 3. april

FN’s bæredygtighedsmål er en omfattende og nødvendig ambition for klodens fremtid, hvor især truslen fra klimaforandringer er central. Men hvad betyder bæredygtighed egentlig? Hvad kan vi selv gøre for at leve bæredygtigt? Og hvordan kommer klimaforandringer til at påvirke vores hverdag?


Oplægsholdere: Katherine Richardson, professor, Sustainability Science Center, Københavns Universitet | Jens Hesselbjerg Christensen, professor, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Astronom og astrofysiker Anja Andersen fortæller om arbejdet med Naturvidenskabens ABC med udgangspunkt i sit eget forskningsfelt. Naturvidenskabens ABC er en del af regeringens naturvidenskabsstrategi.


Oplægsholdere: Anja C. Andersen er astronom og astrofysiker på Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet

Der findes over 150 forskellige typer af rav i verden, og hver type agerer som en portal tilbage i tiden - et vindue til fortiden, hvorigennem vi kan se et øjeblik fastfrosset i 3D. Ravets rolle i forståelsen af livets udvikling er dybt undervurderet i den brede befolkning. Gennem dette foredrag vil du blive introduceret til både typer af rav, dets indeslutninger og den nyeste forskning.


Målgruppe: Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Anders Leth Damgaard, folkeskolelærer og autodidakt rav-forsker