Webtilgængelighed

Big Bang-sekretariatet bestræber sig på, hvor det er muligt, at gøre webstedet https://www.bigbangkonferencen.dk tilgængeligt

Overbliksbillede af messeområdet

Erklæring om webtilgængelighed

Big Bang-sekretariatet bestræber sig på, hvor det er muligt, at gøre webstedet https://www.bigbangkonferencen.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”. Webstedet administreres af den selvejende institution Astra. Astra ikke omfattet af loven, men vi arbejder for at leve op til standarderne og kontinuerligt forbedre brugeroplevelsen.

Bigbangkonferencen.dk lever delvist op til den harmoniserede standard EN 301 549. Vi arbejder dog fortsat på at implementere løsninger, der kan højne niveauet af tilgængelighed. De områder, hvor vi ikke lever til standarden, er særligt: 

  • Mulighed for at ændre skriftstørrelse 
  • Konsistens i relationer på tværs af forskellige præsentationsformer (fx ved skærmoplæsning)
  • Etiketter og instruktioner ved brugerinput (fx formularer og nyhedsbrevstilmelding)
  • Tydelig angivelse af start- og sluttags 
  • PDF-filer

Webtilgængelighed er et kontinuerligt arbejde

Astra.dk er lanceret i sin nuværende form i foråret 2022, og opgaven med at gøre websitet tilgængeligt er noget, vi arbejder aktivt på. Vi ser arbejdet med webtilgængelighed som en kontinuerlig opgave, vi vil have fokus på løbende også fremadrettet.

Til dette anvender vi Monsido til at screene for tilgængelighed, og følger løbende op på redaktionelle fejl (fx et billede uden alt-tekst eller en side uden titel). Derudover gennemgår vi jævnligt større tekniske udfordringer, som Monsido hjælper med at fange, og udbedrer dem (fx kontraster og navigationsforhold).

Endvidere arbejder vi løbende på at minimere brugen af dokumenter på websitet og i stedet bygge informationen som html på sitet samt prioriterer at sætte undertekster på videoer.

Oplever du ikke-tilgængeligt indhold?

Lad os vide, hvis du oplever tilgængelighedsproblemer med specifikt indhold på https://www.bigbangkonferencen.dk

Kommunikationschef
Lise Nørgaard,
lng@astra.dk

Skip to content