- 10. Naturfagene i virksomheder
På denne side kan du finde præsentationer, som oplægsholdere har delt med Big Bang-konferencen.
Bliv inspireret til, hvordan dine elever kan arbejde hands-on med bæredygtighed i natur/teknologi-undervisningen.
10860
Præsentation af ESERO.dk hvor undervisningsmaterialer fra ESA og ESERO.dk partnere kan findes.
10858
Hvem er AQUA Naturfagscenter og hvad er vi optaget af pt. eksempler på teknologi i vores undervisning.
10490
Slides fra Danmarks Tekniske Museum af Birgitta Præstholm, præsenteret af Martin Aggerbeck
11022
Experimentariums bud på en udstilling om teknologiforståelse, hvor vi rejser 10 år ud i fremtiden og ser på hvilke teknologiske muligheder vores børn vil få, og hvilke etiske dilemmaer det udløser. Link til projektbeskrivelse og kontaktoplysninger om udstillingen "Skab Fremtidens menneske" på Experimentariums hjemmeside.
10646
Hvad gør et STEM forløb gør ved motivationen af elever? Dette oplæg har sit afsæt i en undersøgelse af hvordan et ingeniørmæssigt og produktorienteret undervisningsforløb kan motivere elever på HTX. Undervisningsforløbet og den bagvedliggende didaktik vil også kort blive beskrevet. Der vil blive stillet skarpt på hvordan et undersøgelsesdesign til opsamling af data ville kunne laves. Desuden vil oplægget vil byde på et bud på hvordan motivation kan måles, og hvad teknologi gør ved motivation.
10697
Præsentation af Bloom samt Bloom og Alinea+'s nye undervisningsmateriale om biodiversitetskrisen
10730
Uden at gå på kompromis med brugerinddragelse, ideudvikling, prototyping eller feedback går vi fra ide til funktionsdygtig prototype-app på ganske kort tid. Der er fokus på form over indhold, som du til enhver tid kan udskifte med mere komplekse, naturfaglige problemstillinger.
10683
Edderkoppesilke er et supermateriale, da det er næsten lige så stærkt som stål. Lær mere om edderkoppesilkens struktur og hvordan det laves i edderkoppen, samt hvordan det kan laves kunstigt.
10863
Præsentationen giver et hurtigt indblik i, hvad Eleven som forsker er for et forløb og hvad eleverne siger om deres oplevelser og udbytte af Eleven som forsker. Derudover har jeg linket til en lærervejledning samt Initiativet Demokrati i skolen, hvor Eleven som forsker indgår som et muligt forløb.
11059
Vil du prøve kræfter med engagerende undersøgelsesbaseret undervisning i naturfagene? Så kom, og få inspiration til at arbejde med Engineering Day.
11056
Præsentationen handler om begrebet naturdannelse, som handler om at styrke børn forhold til naturen - bl.a. i skoletiden og i undervisningsforløb. Begrebet indeholder både kropslige erfaringer, viden, følelser og filosofisk refleksion over naturen, og det rummer også den ufravigelige materielle relation mellem menneske og natur, som netop kan være et afsæt for at stimulere de andre fire elementer.
11087
Vi præsenterer dig for et evalueringsværktøj, du kan anvende til evaluering af elevernes tilegnelse af de fire naturfaglige kompetencer.
10867
Introduktion til 'Liv og død i Østersøen', der er et fællesfagligt forløb til 7.-9 klasse, der leder eleverne på vej mod tre af erkendelserne fra Naturvidenskabens ABC
10856
Et kompendium til at supplere oplægget med links, inspiration og uddybende tekst
10603
Hvordan kan man arbejde i 9. klasse, for at gøre eleverne klar til prøvens mange krav?
PDF inkluderer: Kompetencerne forklaret, Kvikguide til forsøg, Analyse modeller og Disposition skabelon
10670
Fire typer af undersøgelser. Få styr på kendetegnene og hvordan du arbejder med dem i praksis.
11073
Eksperiment, illustrationsforsøg, observation og prøv-dig-frem er fire typer, vi kan inddele overbegrebet 'naturfaglige undersøgelser' i. Se plakater, der kan jentes på testoteket.dk, som kan printes og hænge i faglokalet, så eleverne bliver hjulpet til at kunne skelne - og lærerne til at variere, hvordan naturfaglige undersøgelser iscenesættes.
10726
Materiale af Trine Hyllested om overvejelser før et forløb i de eksterne læringsmiljøer
11144
Bidrag i paneldebat om kobling mellem skole og eksterne læringsmiljøer. Præsentation af hvordan endagsbesøg i et af LIFEs undervisningslaboratorier fungerer som uddybning og perspektivering af et forudgående, længerevarende forløb på skolen.
11052
Hovedpointer fra præsentationen samt råd og links om sæbebobler
11049
Eksisterer undersøgelsesbaseret undervisning kun langt væk fra tavlen? Med afsæt i observationer fra et forskningsprojekt diskuteres forventninger til og billede af dette.
10632
Hvad sker der med elevernes interesse for fysik og matematik, når fysik C og matematik C integreres til ét fag? Lærer eleverne mere ved ét integreret fag end ved to separate fag?
10870
Workshoppen giver deltagerne et indblik i og mulighed for hands on at arbejde med farver på tværs af overgange og på tværs af faggrupper. Hør om, hvordan vi i Tårnby Kommune via en sciencegruppe får sat fokus på, hvordan vi kan understøtte børn og elevers læring og trivsel. Den røde tråd fra 0-18 år er i fokus og der arbejdes med en naturfaglige arbejdsmetode hele vejen op. Vi drøfter, hvordan sciencegruppens initiativer bliver gennemført og giver mening for de forskellige aldersgrupper.
10872
Få en smagsprøve på undervisningsmateriale til Naturvidenskabsfestival for indskoling og mellemtrin
10874
Oplægget handler om Naturvidenskabernes Hus' samarbejder mellem virksomheder og gymnasier. I forløbene arbejder eleverne på at løse en en problemstilling i forlængelse af den case, som medarbejdere fra en virksomhed har præsenteret dem for. Undervejs i forløbet møder elever rollemodeller og besøger virksomheden. Til sidst præsenterer eleverne, deres løsningsforslag for medarbejderne, der giver feedback til eleverne.
10545
Geologi og vandkemi med det hydrologiske kredsløb som udgangspunkt. Hvad er den naturlige kemi i drikkevand? Én reaktionsligning dominerer overalt! (Bemærk - animationer i den oprindelige præsentationer medtages ikke PDFen)
11120
Der er kun tale om en visuel præsentation med billeder og modeller der understøtter oplægget.
10571
Når eleverne har lavet en undersøgelse, har de ikke kun lavet en undersøgelse. De har også fået et værktøj, de kan bruge til at undersøge andre ting. Særligt, hvis vi som lærere husker at gøre det tydeligt for eleverne.
10878
I denne workshop arbejder vi med, hvordan dannelse i naturvidenskab ser ud i praksis. I over et århundrede har dannelse været et bærende princip i uddannelsessystemet. Det bygger på en forståelse af en refleksiv proces, hvor eleverne bl.a. udvikler ’selvbestemmelse, ansvar, fornuft og uafhængighed’ Vi præsenterer en kritisk analyse af dannelsesbegrebet ud fra et perspektiv om social ulighed indlejret i tanker om science-kapital. For hvem er det, der har mulighed for at reflektere kritisk?
11139
Konflikter mellem hverdag og videnskab.
Hvorfor binder fryseren? Afspiller højtaleren flere frekvenser samtidigt? Opklar det med naturvidenskabelige undersøgelser i materialet 'Hverdagsfysik'.
11047
Hvordan drager naturfag og matematik nytte af hinandens styrker, når elever arbejder med data og modellering?
10880
Forbered dine elever til prøverne i naturfag. Faghæftet - Grundlaget for undervisningen. Undervisningen - Proces. Prøver - Målet.
11115
På EUX skal undervisningen i Matematik C passe til elevernes erhvervsfaglighed. Hvordan gør du det inden for de rammer, der er på EUD?
11043
En kort historie om lysets hastighed, samt klassiske og mindre klassiske metoder til at finde den
10882
Materiale af Trine Hyllested om hvordan du møder indskolingsbørn med naturfagene og hvordan natur/teknologi er én af vejene til de gådefulde verdener
11146
Præsentation af en ny didaktisk model for integreret STEM undervisning.
10884
... de idéer jeg nåede at komme igennem til oplægget :-) Skriv gerne til mig hvis du har brug for nogen at brainstorme med omkring science projektidéer eller projekttemaer til din klasse. Hvis du fx har en idé til et tema, men mangler konkrete idéer indenfor temaet... så kontakt mig endelig. Jeg koster gratis når det handler om unge menneskers involvering i science.
10886
Præsentationen er fire ud af otte trin, til at udvikle undervisningsaktiviteter i teams, med sine kollegaer
11092
Forskellige kulturer på virksomhederne bør have stor indflydelse på den måde du går til skole-virksomheds samarbejdet på. Vi har præsenteret en model til vurdering af virksomheder samt en do's and don'ts liste til de forskellige typer.
10628
Oplægget handler om hvordan besøg af trænede rollemodeller, kan være med til at øge elevers motivation for naturfag og matematik i grundskolen, samt hvordan de kan skabe en sammenhæng mellem skolen og virkeligheden. Derudover præsenteres nye gratis læringsaktiviteter, der er udviklet i forbindelse med besøgsordningen Book en ekspert.
10568
I dette oplæg vil du få konkrete bud på, hvordan du kan tænke M’et i STEM ind i undervisningen i udskolingen via lektionsstudier med biologi og matematik.
10892
Big Bangs sekretariat
+45 24594454
kontakt@bigbangkonferencen.dk
CVR: 32509444
EAN: 5798000560789