Gå til hovedindhold

Workshop

I denne "hands-on" workshop arbejder vi med tilbehør til micro:bit. Deltagerne vil få en masse idéer til at komme videre med micro:bit, når deres elever har lært det grundlæggende og arbejdet med de forskellige demoøvelser på micro:bits hjemmeside.

Workshoppen vil bestå af en meget kort præsentation af forskelligt hardware. Deltagere skal så vælge nogle input og output-enheder at arbejde med. Der er små videoer af, hvordan de enkelte enheder kobles til micro:bitten, og hvordan micro:bitten programmeres til at bruge dem. Når elektronikken og programmeringen er klar, skal deltagerne med limpistol, hobbykniv og pap bygge en konstruktion til deres opfindelse.

  • Hvad kan du f.eks. opfinde med en afstandssensor og et 7-segments display?
  • eller en væskepumpe og en fugtsensor? 
  • eller en servomotor og en drejeknap?

Med små videoer lærer du hurtigt at bruge de forskellige typer tilbehør som f.eks. servoer, pumper, oled-skærme, 7segments displays, potmetre, oled-displays osv. Med pap, hobbykniv og limpistol kan du bygge en model og implementere elektronikken i din opfindelse.

Kombinationen af ekstra elektronik-hardware, programmering og fysisk konstruktion i pap er meget motiverende for eleverne. Det giver en bedre forståelse af, hvordan de maskiner, vi omgiver os med i dagligdagen, fungerer. Eleverne vil også opdage, at sværhedsgraden øges, da der både kan fejlfindes og optimeres på tilkoblingen af hardware, programmeringen og mekanikken i papkonstruktionerne.

Det er bedst at have kendskab til grundlæggende micro:bit før deltagelse i denne workshop.

Oplægsholder(e)

Søren Tipsmark, Østerbyskolen Vejen Kommune

Hvornår

Onsdag, marts 18, 2020 - 14:00 til 14:45

Hvor

C8

Målgruppe

Grundskole
Gymnasiale uddannelser