TAK FOR ANSØGNINGERNE

Ansøgningsrunden for værksteder på Big Bang-konferencen 2024 er nu slut. 

Ansøgere får direkte besked om de er optaget fra værkstedskomiteen. 

Værksted BB 2022

Sådan foregår værkstedsprocessen

Klik på pilene for at folde hvert punkt ud og læs dig klogere på hvert skridt i processen fra din ansøgning sendes ind, til afholdelsen af Big Bang-konferencen.

Klik på  ‘Ansøg om at få et værksted her’ og udfyld formularen. Formularen skal være udfyldt og sendt senest d. 1. november 2023. 

I ansøgningen skal du lægge vægt på: 

 • Hvad dit værksted går ud på
 • Hvad deltagerne får ud af at besøge dit værksted
 • Hvilke hands-on aktiviteter vil foregå på dit værksted
 • Hvem der er den primære målgruppe for værkstedet
 • Hvordan værkstedet er relevant for din målgruppe

Vigtigt: Husk at dit værksted ikke må have noget kommercielt sigte

En komite af arrangører vurderer løbende alle de indkomne ansøgninger.

Komiteen lægger vægt på: 

 • At værkstedet ikke har et kommercielt sigte
 • At der foregår interagerende hands-on aktiviteter der er relevante og kan inspirere konferencens deltagere
 • Nytænkende aktiviteter/forsøg og originalt indhold

Komiteen vil løbende kontakte afsenderne på de indkomne ansøgninger om værksteder. 

Senest d. 15. november 2023 får du besked, om dit værksted skal med på konferencen eller ej. 

Som værkstedsholder har du gratis deltagelse i Big Bang-konferencen begge dage, inkl. fuld forplejning og deltagelse i aftenarrangementet.

Bliver dit værksted optaget på konferencen, vil du i slutningen af november modtage en mail med en personlig invitation til, at du kan tilmelde dig og dit værksted konferencen. Det er vigtigt at du tilmelder dig konferencen, i vores bookingsystem, så vi er sikre på, at der er plads til alle. 

Kan du ikke finde din personlige invitation til tilmelding i din indbakke, så kontakt Big Bang-sekretariatet på: kontakt@bigbangkonferencen.dk

Vigtigt: 
Med til værkstedet følger 1 gratis billet til konferencen. Skal I stå flere personer på værkstedet, skal de ekstra personer købe en ‘Ekstra udstiller’-billet. 

På siden ‘For udstillere’ kan du se årets standplan og hvilken standplacering du har fået tildelt til dit værksted. Standplanen vil være tilgængelig ca. 1. februar. 

Her finder du også en formular som du skal bruge til at uploade alt relevant info om dit værksted, fx. beskrivelser af værkstedet, logo, billede og evt. billeder af præmiedonationer. Alt sammen noget, vi gerne vil bruge til at promovere dit værksted på vores website, app og katalog. 

Du kan også læse dig klogere på tilkøb, fragt af gods, tider for ankomst og nedtagning, teknisk service, parkeringsmuligheder, forplejning for udstillere, m.m.

Her på siden kan du løbende følge med i hvornår der er vigtige deadlines for fx tilkøb og upload af billeder og beskrivelser.

Big Bang-konferencen afholdes d. 20.-21. marts 2024

Du har mulighed for at komme og stille dit værksted op dagen før konferencen fra kl. 12.00 – 20.00, og om morgenen for konferencen mellem kl. 07.00 – 09.00. 

Under konferencen kan du kontakte Big Bangs værkstedsansvarlige med spørgsmål om selve afholdelsen af dit værksted, du kan kontakte Odense Congress Centers Teknisk Service ved spørgsmål om opstilling og praktik i messehallen, og endelig Big Bangs konferencedesk om program for dagen, detaljer om konferencens afholdelse og lign. 

Vigtige datoer

15. aug.

Ansøgningen åbner

1. nov.

Deadline for ansøgninger om værksteder

1.-15. nov.

Du får besked om dit værksted skal med på konferencen

24. nov.

Du modtager en mail med personlig invitation til gratis tilmelding til konferencen

20.-21. marts

Afholdelse af Big Bang-konferencen 2024

Giv inspiration med hands on-aktiviteter

Har du ideer til et hands-on værksted, hvor konferencens deltagere kan blive inspireret af fx aktiviteter eller forsøg? Ansøg om at få et gratis værksted på messen til Big Bang-konferencen.

Et værksted er din mulighed for som ikke-kommerciel aktør at vise forsøg, aktiviteter og hands on-materiale frem til de 1.800 deltagere på Big Bang-konferencen. Tidligere værksteder har bl.a. givet deltagerne mulighed for at se bjørnedyr, lave deres eget 3d-print, bygge en sumpbåd og prøve kræfter med lodning som noget, de kan introducere i undervisningen. 

Som værkstedsholder får du en 9 kvm stand i messeområdet, hvor du også finder kommercielle stande og en lounge, hvor deltagerne slapper af og netværker. 

Regler for værksteder på Big Bang-konferencen

 • Kun ansøgninger, der er modtaget inden deadline, kommer i betragtning til at være med på konferencen
 • Værksteder må ikke have et kommercielt sigte, og indholdet må ikke være salgsorienteret
 • Dit værksted skal indeholde hands on-aktiviteter, som deltagerne kan prøve
 • Værkstedet skal være bemandet under hele konferencen, med undtagelse af enkelte korte pause
 • Det er ikke tilladt at have et værksted, hvis du også har en messestand på konferencen
 • Værkstedsholdere må ikke medbringe egne møbler. (Der medfølger 1 alm. bord og 2 stole til værkstedet)
 • Værkstedsholder må ikke medbringe eller tilkøbe standvægge. (Det er muligt at tilkøbe alt andet interiør via Odense Congress Centers webshop)

Hør Anette Vestergaard Nielsen fra CFU Københavns Professionshøjskole, fortælle om at have et værksted på Big Bang konferencen. 

Få svar på dine spørgsmål

Find svar herunder eller kontakt os:

Værkstedsansvarlig
Anette Nielsen fra CFU avni@kp.dk
+45 42 70 75 30

Louise Skov Stoholm lsc@astra.dk
+45 24 59 44 54

Programleder
Michelle Myllerup mmy@astra.dk
+45 24 88 10 94

På Big Bang-konferencen deltager lærere, undervisere, formidlere, kommunale naturfagskoordinatorer, skoleledere, erhvervsfolk og andre naturfagsinteresserede fra hele Danmark. 
Der er deltagere fra alle uddannelsesniveauer, helt fra dagtilbud til gymnasier, EUD, professionsuddannelser og efter- og videreuddannelser. 

Der er flest deltagere fra grundskoleniveau, men stadigt flere deltagere fra både dagtilbud, gymnasier m.v. strømmer til hvert år.  

I din ansøgning kan du vælge mellem følgende primære målgrupper: 

 • Dagtilbud
 • Grundskole 0. – 3. klasse
 • Grundskole 4. – 6. klasse
 • Grundskole 7. – 10. klasse
 • Grundskole 0. – 10. klasse
 • Gymnasiale uddannelser
 • EUD
 • Læreruddannelsen
 • Pædagoguddannelsen
 • Anden videregående uddannelse
 • Kommunale naturfagskoordinatorer
 • Anden målgruppe

 

Det er vigtigt at dit indhold er skarpt vinklet mod den eller de målgrupper, du vælger, så vær kritisk og stil skarpt, når du vælger målgrupper og formuler indholdet derefter. 

En værkstedsstand er et bart, afmærket område på gulvet i messehallen, uden standvægge. Alle værksteder er placeret op ad en bagvæg beklædt med molton, som det er muligt at sætte fx plakater og lign op på. 

Med til værkstedet følger 1 almindeligt bord og 2 almindelige stole. Derudover er det muligt at foretage tilkøb af diverse udstyr fra Odense Congress Center

Bemærk:

 • Det er ikke tilladt at medbringe egne møbler. Med undtagelse af et helt særligt møbel, som ikke kan tilkøbes hos Odense Congress Center. Fx. et LOGO-bord. 
 • Standvægge må ikke medtages hjemmefra og kan ikke tilkøbes
 • Det er tilladt at medbringe roll-ups

Længere nede på siden kan du se eksempler på værkstedsstande fra tidligere år.

Ja, du må medbringe eget inventar med undtagelse af følgende: 

Det ikke er muligt eller tilladt:

 • … at medbringe egne møbler. Med undtagelse af et helt særligt møbel, som ikke kan tilkøbes hos Odense Congress Center. Fx. et LOGO-bord. 
 • … at medbringe eller tilkøbe standvægge

 

Kontakt os gerne hvis du er i tvivl. 

Du kan tilkøbe udstyr og inventar til dit værksted gennem Odense Congress Centers udstiller webshop. I slutningen af januar vil du modtage en mail med log-in til webshoppen

Bemærk: der er deadline på tilkøb af udstyr og inventar d. 21. februar 2024. 

Kan du ikke finde mailen med log-in til webshoppen, skal du kontakte Big Bang-sekretariatet på: 2459 4454 eller kontakt@bigbangkonferencen.dk

Husk at det ikke er muligt eller tilladt: 

 • at medbringe egne møbler
 • at medbringe eller tilkøbe standvægge til værkstedet. 

 

Ved opstilling og under konferencen, er det muligt at købe og låne mindre ting til standen fra Teknisk Service, som fx forlængerledninger, elefantsnot m.m. 

Ja, det er helt i orden at ansøge om at få samme værksted med på konferencen flere år i streg. 
Husk dog, at konferencens deltagere også sætter pris på fornyelse, så melder du samme værksted ind flere år i streg, er det en god idé at tænke over, om nogle af aktiviteterne på dit værksted kan fornyes.

Når dit værksted er optaget på konferencen, vil du i slutningen af november modtage en mail med en personlig invitation til, at du kan tilmelde dig og dit værksted konferencen. Det er vigtigt at du tilmelder dig konferencen, så vi er sikre på, at der er plads til alle. 

Kan du ikke finde din personlige invitation til tilmelding i din indbakke, så kontakt Big Bang-sekretariatet på: kontakt@bigbangkonferencen.dk.

Som værkstedsholder har du gratis deltagelse i Big Bang-konferencen begge dage, inkl. fuld forplejning og aftenarrangement.

OBS: skal der stå flere end dig, på dit værksted, skal disse købe en ‘Ekstra udstiller’-billet, som koster almindelig billetpris.

Med til det gratis værksted følger 1 billet til konferencen. 

I må stå så mange personer på værkstedet, som I vil, men kun 1 person får gratis billet. Resten skal tilkøbe ‘Ekstra udstiller’-billetter, som koster almindelig billetpris.

Såfremt medværkstedsholdere IKKE vil se oplæg og IKKE tager noget forplejning, er det muligt at komme på en gæsteliste og derved behøver de ikke købe en billet. BEMÆRK, du er ikke tilmeldt konferencen og kan derfor kun være på messen og dit værksted. Husk, en madpakke og drikkevarer da det er ikke muligt at købe mad og drikke på Odense Congress Center. 

Kontakt Big Bang-sekretariatet på: kontakt@bigbangkonferencen.dk for at komme på gæstelisten. 

Du kan købe ‘Ekstra-udstiller’-billetter her på siden, når billetsalget åbner d. 1. december 2023. 

Ja, én værkstedsholder får betalt transport én gang til og fra konferencen. Værkstedsholder sørger selv for transporten, og får beløbet refunderet efter konferencen. 

Refunderingsprocessen forløber sådan, at værkstedsholder modtager transport-refunderingsformularen via mail kort efter konferencen er slut, værkstedsholder udfylder formularen som indsendes til Big Bang-sekretariatet, hvorefter pengene udbetales. 

Værkstedsholder kan forvente at få beløbet refunderet 3-6 uger efter formularen er indsendt. 

Medværkstedsholdere betaler selv for transporten. 

Egner dit indhold sig bedre til et kommercielt sigte, kan du købe en messestand. 
Du kan købe messestande i størrelserne 6, 9, 15, 24 og 30 kvm, og det gør du på vores hjemmeside www.bigbangkonferencen/messeudstiller

Som værkstedsholder på Big Bang-konferencen får du gratis deltagelse på begge konferencedage, inkl. fuld forplejning og aftenarrangement med 3-retters menu onsdag aften. 

Vigtigt: Værkstedsholder står selv for booking og betaling af eventuel overnatning under konferencen. 

OBS: Der medfølger 1 gratis billet til konferencen, pr. værksted. Skal I stå flere personer på værkstedet, skal disse købe en ‘Ekstra-udstiller’-billet, som koster alm. billetpris. 

Skip to content