Gå til hovedindhold

Få inspiration til konkrete forløb, som gør det nemt at inddrage naturfagene i virkeligheden – i samarbejde med virksomheder – i nærheden af din skole. Perspektivér naturfagene til den virkelige verden, gør undervisningen mere praktisk-faglig, og giv eleverne større forståelse for digitalisering og den teknologiske udvikling. Virksomhederne stiller sig allerede til rådighed med deres medarbejdere, teknologier og faglige praksis. Hvad giver det af muligheder i undervisningen? På dette spor diskuteres udfordringer og løsninger i forhold til skole-/virksomhedssamarbejde.

 

ARRANGØR:

Onsdag 18. marts

#d0aacc 04
11:15 til 12:00
Ta’ med hjem: 10 naturfaglige opgaver koblet til det gode virksomhedssamarbejde
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Let tilgængelige undervisningsmaterialer fra Tektanken med virksomhedsbesøg, hvor dine elever oplever naturfagene og matematik i praksis på virksomheder i hele landet. Kom og få åben skole-forløb, der både giver engagement og læring i din klasse med engagerede og faglige rollemodeller, der kan give et helt nyt perspektiv på uddannelse og job.

Målgruppe Grundskole, Biologi, Fysik/kemi, Geografi, Natur/teknologi, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Helle Kann, Naturvidenskabernes Hus | Kurt Engelbrecht Henriksen, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 04
12:15 til 13:00
Åben Virksomhed - Åben skole i naturfag
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Kom og bliv klogere på, hvordan man arbejder med naturfag på virksomheder i dit lokalområde. Her får du mulighed for at prøve kræfter af med opgaverne i undervisningsforløbene, give feedback og få gode idéer til nye forløb, du kan lave med dine elever. Se vores undervisningsforløb på www.aabenvirksomhed.dk.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Hanne Sundin, DA Åben Virksomhed
#d0aacc 04
12:15 til 13:00
Skole-virksomhedssamarbejder - Hvilken effekt har de på lærerne og deres undervisning i STEM-fagene?
Oplæg
Lokale: Lokale 9 + 10

Hvordan påvirker skole-virksomhedssamarbejde lærere og undervisningen i klasselokalerne? Med udgangspunkt i en helt ny, udviklingsorienteret virkningsevaluering af Lyngby-Taarbæk Vidensbys skole-virksomhedssamarbejde – Science Festival – vil vi sætte fokus på de effekter, som aktiviteterne har på lærerne og undervisningen i STEM-fagene.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Mikkel Schønning Sørensen, Lyngby-Taarbæk Vidensby | Ole Stahl, Haldor Topsøe
#d0aacc 04
14:00 til 14:45
Brug byggeriet i din naturfagsundervisning!
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Kom og bliv klogere på, hvordan du kan samarbejde med virksomheder i branchen, og hvordan naturfagene kan tage afsæt i bygge- og anlægsprojekter. På workshoppen vil du få eksempler på øvelser og materialer, som du kan anvende i din undervisning.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Helene Høj, Dansk Byggeri | Synnøve Klitgaard, Dansk Byggeri
#d0aacc 04
14:00 til 14:45
Vand og bæredygtighed i gymnasiet
Oplæg
Lokale: Lokale 7 + 8

Kom og oplev, hvordan du, i samarbejde med Tektanken, kan sætte fokus på vand og bæredygtighed i gymnasiet. Din gymnasieklasse får besøg af medarbejdere fra en virksomhed, som, i samarbejde med Tektanken, skræddersyer et undervisningsforløb og et virksomhedsbesøg netop til din klasse.

Målgruppe Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Kristian Gotthard | Michael Boss, Naturvidenskabernes Hus | Karina Ibsen, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 04
15:00 til 15:45
Kan virksomheder styrke pigernes selvtillid i naturfag?
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Undersøgelser viser, at piger er dygtige til naturfag, IT og matematik, men de mangler tiltro til egne evner. Hvordan kan du f.eks. med skole-virksomhedssamarbejde styrke pigernes selvtillid og tro på egne evner? Med afsæt i erfaringerne fra 'Girls’ Day in Science' diskuterer vi, hvordan vi kan gøre op med kønsstereotyperne i naturfagsundervisningen.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Maiken Lykke Lolck, Naturvidenskabernes Hus | Karina Ibsen, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 04
16:15 til 17:00
Skole-virksomhedssamarbejde - Det kan let gå galt
Oplæg
Lokale: Lokale 21+22+23

Det er populært som aldrig før at tage elever med ud på virksomheder. Men udsagn fra elever peger på, at mange slet ikke opnår dét udbytte af besøget og samarbejdet, der var tiltænkt af læreren, virksomheden og kommunen.

Målgruppe Grundskole, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Anders V. Thomsen, Københavns Professionshøjskole

Torsdag 19. marts

#d0aacc 04
10:15 til 11:00
Speed-date dig til det gode skole-virksomhedssamarbejde
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Vi samler masser af gode erfaringer med skole-virksomhedssamarbejde i samme rum og lader ord, oplevelser og gode råd flyde frit. Kom på en speed-date med lærerkolleger, der allerede har værdifulde erfaringer med virksomhedssamarbejde gennem Naturvidenskabernes Hus, få nye idéer med hjem og lad dig inspirere til selv at komme i gang.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Jannik Tovgaard-Olsen, Naturvidenskabernes hus | Chris Rævsgaard, Naturvidenskabernes hus
#d0aacc 04
11:15 til 12:00
Landbruget som (naturfags)-laboratorium
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

Brug din lokale landmand i naturfagsundervisningen. Landmænd over hele landet er med i Landbrug & Fødevarers skoletjeneste, fordi de gerne vil have besøg af skoleelever. De har dyr, natur og store maskiner og viser gerne det hele frem. Kom og få konkrete tips til, hvordan du tilrettelægger naturfagsundervisning med landbruget som laboratorium.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Ida Binderup, Landbrug & Fødevarers skoletjeneste
#d0aacc 04
13:00 til 13:45
Lærer til lærer: Bedre indeklima fra dag ét, når elever samarbejder med virksomhed
Oplæg
Lokale: Lokale 21+22+23

Vi deler vores unikke erfaring med et pilotprojekt, hvor udskolingselever fra Skolen ved Rønnebær Allé, i samarbejde med firmaet Geokon, arbejdede undersøgende med indeklimadata i matematik- og naturfagsundervisningen. Med en simpel innovativ løsning, har vi nu fokus på adfærdsændringer og læring i forhold til indeklima – og et meget bedre indeklima i vores lokaler!

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Søs Hougaard, Skolen ved Rønnebær Allé | Kasper Vejlgaard, Skolen ved Rønnebær Allé | Karen Bak, Skolen ved Rønnebær Allé
#d0aacc 04
14:00 til 14:45
Elever undersøger - virksomheder forsker
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23

På denne workshop får du mulighed for at arbejde med konkrete undervisningsforløb, hvor elevernes undersøgelseskompetencer er i spil - både i klassen og på en virksomhed. Du får mulighed for at komme med dine bud på, hvad et undervisningsmateriale skal indeholde, for at støtte dig og din undervisning bedst muligt.

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Anders Mikkelsen, DA Åben Virksomhed