Gå til hovedindhold

Oplev hvordan skole-virksomhedssamarbejde kan styrke undervisningen og elevernes interesse for naturfag. På dette spor er der fokus på det gode skole-virksomhedssamarbejde, hvor faglighed og motivation er omdrejningspunkterne. Du kan opleve alt fra færdigudviklede, landsdækkende skole-virksomhedstilbud til, hvordan du udvikler dit eget faglige forløb med inddragelse af lokale virksomheder i naturfagsundervisningen. 

 

ARRANGØR:

Tirsdag 2. april

#d0aacc 10
11:15 til 12:00
AFLYST: Elever på virksomheder
Oplæg
Lokale: Lokale 21+22+23
Heike Henn-Winkels, Tyske skole Haderslev tidl. Naturfagsvejleder Ringkøbing/Skjern kommune

På workshoppen vil vi arbejde med forskellige virksomhedsopgaver. Du vil opleve, hvor meget læring der kan være i et skole-virksomhedssamarbejde, og hvilke fordele gennemførelsen af et skole-virksomhedsforløb kan give både dig som lærer og virksomheden. Workshoppen tager udgangspunkt i de konkrete erfaringer, lærer Heike Henn-Winkels har gjort sig med skole-virksomhedssamarbejde.

Målgruppe Grundskole, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Heike Henn-Winkels, Tyske skole Haderslev tidl. Naturfagsvejleder Ringkøbing/Skjern kommune
#d0aacc 10
12:15 til 13:00
Hvordan får man en virksomhed med i skole-virksomhedssamarbejde?
Oplæg
Lokale: Lokale 21+22+23
Hanne Møllegaard Sundin, Projektchef Dansk Arbejdsgiverforening

Når en klasse besøger en virksomhed, er det to verdener, der mødes. Hvordan bliver det møde en spændende og lærerig oplevelse for eleverne? Samtidig med, at lærer og virksomhed er trygge og har mindst muligt tidsforbrug? Kom til workshop, og hør om Dansk Arbejdsgiverforenings erfaringer med virksomhedssamarbejde og om den nye indsats, der lanceres dette forår. Erfaringerne kan forhåbentlig gøre dig klogere på, hvordan du kan gribe dialogen med en virksomhedsleder an - hvad de formentlig forventer af dig, og hvilke rammer der skal afklares.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Hanne Møllegaard Sundin, Projektchef Dansk Arbejdsgiverforening
#d0aacc 10
14:00 til 14:45
Styrket skole-virksomhedssamarbejde i kommunen
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23
Jeppe Hust, Naturvidenskabernes Hus

På workshoppen får du en introduktion til, hvordan du som skole eller kommune kan styrke netværket mellem virksomhederne og skolerne i kommunen. Du vil møde erhvervsplaymakere og erfarne konsulenter indenfor skole-virksomhedssamarbejde, som vil fortælle om deres tips og tricks til at opbygge og vedligeholde et stærkt samarbejde mellem skoler og virksomheder.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Jeppe Hust, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 10
14:00 til 14:45
Gymnasie-virksomhedssamarbejde
Oplæg
Lokale: Odense
Michael Frellesvig Boss, Naturvidenskabernes Hus

Med udgangspunkt i relevante og interessante virksomhedscases kommer der et bud på, hvordan der opnås et højt akademisk niveau - uden at gå på kompromis med kernestof og faglige mål. Gennemgangen tager udgangspunkt i gymnasiernes hverdag og involverer alle gymnasieforløb fra grundforløb over fællesfaglige forløb og studieretningsopgaven til studieretningsprojektet.  

Målgruppe Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Michael Frellesvig Boss, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 10
15:00 til 15:45
Debat: Det gode besøg
Paneldebat
Lokale: Lokale 21+22+23
Bo Steen Mikkelsen, Amager Ressourcecenter,

I debatten udfordrer vi tre aktører fra forsynings- og spildevandsselskaber på det gode skole-virksomhedsbesøg. Deltagerne får indsigt i virksomhedernes erfaringer med skole-virksomhedssamarbejde. De vil diskutere, hvad der virker, men også hvilke faldgruber, man skal være opmærksom på. Deltag i debatten, bliv inspireret, og hør om din rolle som lærer på virksomheden.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Bo Steen Mikkelsen, Amager Ressourcecenter, | Kristian Mandrup Poulsen, Biofos | Kasper Vejlgaard, Helsingør kommune
#d0aacc 10
16:15 til 17:00
Gårdbesøg - noget af det bedste i verden
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23
Ida Binderup, Landbrug & Fødevarers skoletjeneste

Sådan tilrettelægger du det perfekte gårdbesøg og sikrer dine elever hands-on-viden om, hvor maden kommer fra. Uanset om du har særligt fokus på kredsløb, på principperne for økologisk produktion, på dyrevelfærd, på køer og klima eller noget helt femte, får du her alle de staldtip og materialer, du behøver for at bruge gårdbesøget med succes i din undervisning.

Målgruppe Grundskole, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Ida Binderup, Landbrug & Fødevarers skoletjeneste

Onsdag 3. april

#d0aacc 10
10:15 til 12:00
Kom i gang med skole-virksomhedssamarbejde
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23
Peer Daugbjerg, VIA UC

Med udgangspunkt i virksomhedstyper, der findes over hele landet, kan du afprøve, hvordan et skole-virksomhedssamarbejde kan styrke din naturfagsundervisning. VIA UC og Tektanken har udviklet en række metoder, du kan bruge, når du vil arbejde sammen med en virksomhed. Du får hjælp til, hvordan du kommer i gang, og hvordan et virksomhedsbesøg bliver til naturfagsundervisning.

 

Målgruppe Grundskole, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Peer Daugbjerg, VIA UC | Torben Mikkelsen, Tektanken, Naturvidenskabernes hus
#d0aacc 10
13:00 til 13:45
Tektanken: virksomhedsbesøg med STEM
Workshop
Lokale: Lokale 21+22+23
Jannik Tovgaard-Olsen, Naturvidenskabernes Hus

Oplev det gode skole-virksomhedsforløbs opbygning, og hvilke muligheder du har som lærer  for at gennemføre et forløb med høj faglighed på en nem måde. Alle Tektankens skole-virksomhedsforløb tager udgangspunkt i STEM, men der er også ideer til, hvordan man kan inddrage andre fag. På workshoppen får du mulighed for at booke et virksomhedsforløb, og vi gennemgår det tilhørende materiale.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Jannik Tovgaard-Olsen, Naturvidenskabernes Hus
#d0aacc 10
14:00 til 14:45
Eksperimenterende undervisning med virksomheder
Oplæg
Lokale: Lokale 21+22+23
Henrik Busch, uddannelseschef, LIFE (Novo Nordisk Fonden)

Få en hands-on introduktion til læringspakker om Enzymjagten og Red dig Cell som tager udgangspunkt i virksomhedscases, som LIFE under Novo Nordisk Fonden har udviklet i samarbejde med NovoZymes, Novo Nordisk, DanStem (KU) og Bioteck Academy (DTU). Eleverne lærer at arbejde som forskere, ved at udvikle forskellige løsninger på virkelige problemer.

Målgruppe Grundskole, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Henrik Busch, uddannelseschef, LIFE (Novo Nordisk Fonden) | Morten Trolle, læringskonsulent, LIFE (Novo Nordisk Fonden) | Neel Holm Møller, læringskonsulent, LIFE (Novo Nordisk Fonden)