Naturvidenskab uden grænser

Igen i år mødes over 1.500 deltagere på Big Bang-konferencen, men denne gang bliver det på den spritnye online platform. Konceptet er klart: to dage fyldt med spændende faglige oplæg, workshops, værksteder samt en messe med mere end 20 udstillere. I det nye online format er der mange nye muligheder – udover de seks livescener og mere end 50 satellitoplæg kan du også netværke med kolleger på tværs af både fag-, kommune- og endda landegrænser.

Det er med stor fornøjelse, at Big Bang-konferencen kan byde velkommen til mange nye deltagere i år. Hele Norden er repræsenteret på Big Bang 2021 online, og det bliver en fornøjelse at byde deltagere fra blandt andet Norge, Færøerne og Grønland velkommen.

Tak til fondene

Big Bang takker Novo Nordisk Fonden, Leo Fondet, Villum Fonden, Lundbeckfonden og Poul Due Jensens Fond for støtten. I er med til at gøre det hele muligt!

Nye muligheder

På Big Bang-konferencen er online formatet ikke en udfordring, men en mulighed for helt nye ideer og tiltag. Blandt andet kan undervisere, som ikke normalt har mulighed for at deltage, pludselig deltage på lige fod med deres nationale og internationale fagfæller. Det vækker også begejstring hos programledelsen, som naturligvis er glade for, at budskabet når længere ud end sædvanligt.

“Til trods for en verdensomspændende krise inviterer vi igen i år til Big Bang. Som altid stiller vi skarpt på udvikling af naturfagene og de naturvidenskabelige fag, og vi glæder os til at være til stede i hele Danmark. At være online betyder også, at vi i år har kolleger fra hele Norden med på konferencen. Derudover befinder vi os på scener i hele Danmark – vi forsøger at omfavne de muligheder, det virtuelle format tilbyder os, når nu vi ikke kan mødes fysisk. Vi glæder os meget til nogle faglige, festlige og lærerige dage online!” Estrid Brandorff, programleder for Big Bang 2021 online.

Oversigt

Der sker en masse nyt i år, så holdet bag konferencen har skabt en nytænkende og spændende platform. I år bliver deltagerne præsenteret for seks livescener, som er fordelt rundt omkring i landet. Deltagerne kan for eksempel både opleve oplæg og workshops på livescenerne, når der sendes direkte fra Naturcenter Amager Strand, Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro og LIFE Mobile Lab i Sdr. Bjert. Herfra bydes alle indenfor til keynote-præsentationer, oplæg, workshops og paneldebatter – enkelte aktiviteter vil endda invitere en tur med ud i naturen, når udendørsaktiviteter er i højsædet.

Tak til Teknologipagten 

Teknologipagten har i år hjulpet med at producere materiale, der er med til at klæde oplægsholderne på Big Bang 2021 online optimalt på til konferencen.

Grænseløs naturvidenskab

Med Big Bang 2021 online fejres naturvidenskaben, og ambitionen om at gøre børn nysgerrige på naturvidenskab understøttes på konferencen, når undervisere fra hele Norden får mulighed for at tilegne sig erfaringer, kompetencer og viden, som styrker undervisningen ude på skolerne. Big Bang-konferencen er således igen i år med til at skabe en naturfaglig kultur, som alle kan drage nytte af!

Arrangører

Big Bang-konferencen arrangeres i et samarbejde mellem Astra – det nationale naturfagscenter, CFU – Center for Undervisningsmidler, Friluftsrådet, Københavns Universitet, Skoletjenesten – Videncenter for eksterne læremidler, LIFE, Naturvidenskabernes Hus og Statens Naturhistoriske Museum.

Relateret indhold:

Nu kan du ansøge om at blive oplægsholder på Big Bang 2024

Nedtællingen er i gang til Big Bang-konferencen 2022

Skip to content