Gå til hovedindhold

Kom og møde os, og få en snak om teknologi, innovation og naturfaglige tilgange til teknologiforståelse - brug fx en BBC micro:bit til dyrkning af grøntsager i et hydroponisk system med fisk, vand, luftpumper og teknologi.


Målgruppe: Førskole, Grundskole, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen

Besøg LIFE’s læringslaboratorium, og bliv introduceret til eksperimenterende hands on-undervisningsforløb, som lærer eleverne at eksperimentere med naturfag for at løse virkelige problemer, der spiller sammen med FN’s verdensmål.


Målgruppe: Grundskole, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen

LEGO Educations produkter er som skabt til arbejdet med teknologiforståelse og naturvidenskab. Kom og se produkterne, og mød de dygtige elever fra Stubbæk skole, der viser, hvordan man kan arbejde med produkterne.


Målgruppe: Førskole, Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen, Anden videregående uddannelse

Kom og se, hvad affald.dk kan tilbyde i din undervisning. Affald.dk er en forening af formidlings- og skoletjenester i affalds- og forsyningsbranchen i hele Danmark. Vi har helt sikkert et tilbud i nærheden af dig!


Målgruppe: Førskole, Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen, Anden videregående uddannelse

Center for Undervisningsmidler (CFU) er din lokale ressource til naturfagsundervisningen. På standen kan du møde din lokale naturfagskonsulent og få en snak om, hvordan vi kan støtte op om naturfagsundervisningen på din skole.


Målgruppe: Førskole, Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen

Shape Robotics står bag Fable, et unikt modulært robotsystem til undervisning i STEM-fagene. Fable gør det muligt at konstruere og programmere robotter på få minutter. Med Fable kan du undervise i programmering, robotteknologi og innovation.


Målgruppe: Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen, Anden videregående uddannelse

Danmarks naturvejledere deler viden og aktiviteter til udeundervisningen. Se, oplev, få ideer og afprøv aktiviteter med bl.a. ’Krible Krable’ og ’Vild Mad’ - to store projekter med tilhørende gratis undervis- ningsmaterialer.


Målgruppe: Førskole, Grundskole, Læreruddannelsen, Pædagoguddannelsen
Oplægsholdere: Naturvejlederforeningen, Krible Krable og Vild Mad

Temaet for årets Masseeksperiment er 'Plastforurering i vand', og det bliver verdens første nationale kortlægning af plastforurening. Lærere og elever landet over bidrager til kortlægningen af, hvor i den danske natur vi finder plastaffald og hvilke typer affald samt hvilke polymerer, plasten er opbygget af. Tilmelding åbner 1. april, og der er et begrænset antal pladser.


Målgruppe: Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser
Oplægsholdere: Astra, Naturvidenskabsfestival og Marine Plastic

Hands on- og undersøgelsesbaseret naturfagsundervisning i naturen: Kom forbi og flæk en sten, lav en komet, se et dødislandskab blive til, mærk en mammuttand, byg en luftraket, eller lav et stjernekort, der viser vej på nattehimlen.


Målgruppe: Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen, Anden videregående uddannelse
Oplægsholdere: Brorfelde Observatorium

Tirsdag 2. april

Lære- og dannelsesprocesser skal omfatte alle og have fokus på demokrati, social retfærdighed og oplysning, og vi skal søge efter alle de bidrag til uddannelse, der kan gøre verden bedre.


Oplægsholdere: Claus Michelsen professor på Syddansk Universitet og leder af Laboratorium for Sammenhængende Uddannelse og Læring

Onsdag 3. april

FN’s bæredygtighedsmål er en omfattende og nødvendig ambition for klodens fremtid, hvor især truslen fra klimaforandringer er central. Men hvad betyder bæredygtighed egentlig? Hvad kan vi selv gøre for at leve bæredygtigt? Og hvordan kommer klimaforandringer til at påvirke vores hverdag?


Oplægsholdere: Katherine Richardson, professor, Sustainability Science Center, Københavns Universitet, Jens Hesselbjerg Christensen, professor, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet

Der findes over 150 forskellige typer af rav i verden, og hver type agerer som en portal tilbage i tiden - et vindue til fortiden, hvorigennem vi kan se et øjeblik fastfrosset i 3D. Ravets rolle i forståelsen af livets udvikling er dybt undervurderet i den brede befolkning. Gennem dette foredrag vil du blive introduceret til både typer af rav, dets indeslutninger og den nyeste forskning.


Målgruppe: Grundskole, EUD, Gymnasiale uddannelser, Læreruddannelsen
Oplægsholdere: Anders Leth Damgaard, folkeskolelærer og autodidakt rav-forsker

Astronom og astrofysiker Anja Andersen fortæller om arbejdet med Naturvidenskabens ABC med udgangspunkt i sit eget forskningsfelt. Naturvidenskabens ABC er en del af regeringens naturvidenskabsstrategi.


Oplægsholdere: Anja C. Andersen er astronom og astrofysiker på Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet