Big Bangs messeområde

Nedenfor kan du se udstillere for 2022  – vi åbner for salg af messestande til Big Bang-konferencen 2023 d. 1. december 2022. Standstørrelser og priser opdateres løbende.

 

ABCbox

Vil du skabe ro, faglig fokus og støtte elevernes begrebslæring? Med ABCbox’ flashkort får eleverne et fagsprog, der giver tryghed, overblik og selvtillid. ABCbox findes til fysik-kemi, fysik C og kemi C-A. Messetilbud 20% på klassesæt.

Se mere her

ABCbox Logo
Logo for affald.dk

Affald.dk

Kom og se, hvad affald.dk kan tilbyde din undervisning. Affald.dk er en forening af formidlings- og skoletjenester i affalds- og forsyningsbranchen i hele Danmark. Vi har helt sikkert et tilbud i nærheden af dig!

Se mere her

Alinea og Praxis

Hvert år udvikler Alinea og Praxis flere hundrede både trykte og digitale læremidler sammen med de allerdygtigste skoleforskere og praktikere i Danmark. Alineas læremidler sikrer elever fra 0.-10. klasse en faglig, relevant og varieret skolehverdag. Praxis udbyder Danmarks største bredde i læremidler til ungdomsuddannelser og sprogområdet.

Se mere om Alinea her

Se mere om Praxis her

Logo for Alinea og Praxis

Astra – Det nationale naturfagscenter

Astra er det nationale center for naturfag. Vi sætter fokus på at skabe god naturfaglig undervisning. Kom, og hør om Naturvidenskabsfestival, Masseeksperimentet, Science Talenter, den kommunale forankring og alle de andre indsatser, som Astra har.

Se mere her

Big Bang-TV Studiet

Kom forbi Big Bangs nye TV-studie, og se, hvor vi sender live fra Big Bang begge dage. Big Bang inviterer gæster i studiet og livestreamer keynote speakere og udvalgte oplægsholdere.

Stream med live her

CFU Danmark

Center for Undervisningsmidler (CFU) er din lokale ressource til naturfagsundervisningen. På standen har du mulighed for at møde din lokale naturfagskonsulent, og få en snak om, hvordan vi kan støtte og inspirere din naturfagsundervisning hjemme på skolen.

Se mere her

Clio

Vi har taget nogle af vores yndlingsforsøg, aktiviteter og modeller med. Kig forbi, og få en ide, du kan bruge i din undervisning i morgen.

Se mere her

DA Åben Virksomhed

Vil du vise dine elever, at hvad, de lærer i skolen, kan bruges i virkeligheden? Her finder du gratis forløb til matematik, naturfag og de praksisfag, der opfylder Fælles Mål. Kom forbi, og få et forløb med besøg på en lokal virksomhed med hjem!

Se mere her

Danmarks Matematiklærerforening

Danmarks Matematiklærerforenings forlag, Forlaget MATEMATIK, udgiver en lang række bøger og materialer til matematik og naturfag i hele skoleforløbet og dagtilbud. Mød foreningen og forlaget, og gør en god handel.

Se mere her

Danmarks Naturfredningsforening

Kom, og se vores gratis fysiske undervisningsmaterialer til indskoling og mellemtrinnet. De omhandler bl.a. om samspillet mellem organismer, om tilpasning, camouflage, hav, fjord, sø og å.

Se mere her

De Naturfaglige Foreninger

Er du nysgerrig på naturfaglige fællesskaber i dit fag? Har du interesse for STEM og/eller teknologiforståelse i dine fag? Hvad enten det er biologi, fysik/kemi, geografi, matematik og/eller natur/teknologi, så har vi ideer til spændende synsvinkler på naturfaglig undervisning.

Se mere om Biologiforbundet her

Se mere om Danmarks Fysik- og Kemilærerforening her

Se mere om Geografforbundet her

Se mere om Danmarks Matematiklærerforening her

DR Lær

Velkommen til DR’s læringsunivers. Her finder du digitale, underholdende og engagerende undervisningsmaterialer, leg- og læringsforløb baseret på indhold fra DR.

Se mere her

DR ultra:bit

Kom og hør om det gratis undervisningsforløb ultra:bit, og få inspiration til selv at komme i gang med projektet. Besøg også vores værksted, hvor du kan få hands-on erfaring med aktiviteterne i forløbet.

Se mere her

Engineer the Future

Kom og prøv praktisk engineering-aktiviteter, som du kan tage med hjem, hør om engineering som didaktisk metode, og hvordan engineering øger elevers engagement. Undervisningsmaterialer fra Engineering i skolen, Book en ekspert, Science Cup og Engineering i gymnasiet.

Se mere her

ExperiMentor ApS

ExperiMentor leverer undervisningsudstyr til fysik, kemi, biologi og matematik til grundskolen og ungdomsuddannelser. Kig forbi for en snak og et godt tilbud!

Se mere her

Fagtek

Har du styr på, hvad der gemmer sig af kemikalier bagerst i dit kemiskab? Kom og få en snak om, hvordan vi kan hjælpe netop jer med en gennemgang af jeres kemiskabe, så alt fra kemikalier til dokumentation lever op til gældende sikkerhedskrav og lovgivning – der er nemlig sket mange opdateringer.

Se mere her

Fjernvarmeskolen.dk

Sæt bæredygtig energi- og fjernvarmeforsyning på skemaet. Se det gratis undervisningsmateriale om Danmarks vigtigste opvarmningsform for hhv. 4.-6. og 7.-9. klasse på fjernvarmeskolen.dk. For de ældste helt oplagt som et fællesfagligt fokusområde i naturfagene.

Se mere her

Fonden for Entreprenørskab/ Teknologipagten

Fonden er det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af iværksætteri i undervisning. Fonden er sekretariat for Teknologipagten, hvis formål er, at flere skal interessere og uddanne sig inden for STEM. Mød vores uddannelseskonsulenter, og se vores undervisningsmaterialer.

Se mere om Fonden for Entreprenørskab her

Se mere om Teknologipagten her

Frederiksen Scientific

Frederiksen Scientific understøtter den naturfaglige undervisning ved at inspirere undervisere til at benytte moderne produkter og teknologi. Et besøg hos vores messestand giver dig derfor rig mulighed for at blive inspireret til at udforske nye som kendte produkter til din undervisning.

Se mere her

Friluftsrådet

Friluftsrådet giver dig ny inspiration til din undervisning om bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv. Fokus er på undervisning, der bringer elevernes hjerner, hjerter og hænder i spil. Hør bl.a. om vores forskellige tilbud til hele 0-18 års målgruppen, og hvad vores medlemsorganisationer tilbyder jer.

Se mere her

Fødevarestyrelsen

Kom og se vores gratis undervisningsmateriale om dyrevelfærd til grundskolen. Materialet er udarbejdet af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i samarbejde med en række organisationer.

Se mere her

Geoviden

Geoviden er et gratis populærvidenskabeligt magasin, der formidler geovidenskab til unge. Hør, hvordan du kan bruge magasinet som supplement til undervisningen på gymnasiet og udskolingen, eller kom med ønsker til noget, du synes, der mangler. Vi laver også videoer, podcasts, plakater mm.

Se mere her

GO Forlag

På GO Forlags stands kan du opleve de mange læremiddelnyheder til naturfagene og matematik i hele grundskolen. Få 20% messerabat på bogbestillinger, hent kort og plakater til klasseværelset, og vind klassesæt af Xplore-bøger.

Se mere her

Gylendal

Bliv introduceret til de nyeste analoge og digitale udgivelser til grundskolen. Hør om bogsystemet ‘Verdens naturfag’, vores portaler, naturfags webprøver og podcast ‘Naturfag i ørene’. Vi har også bøger til biblioteket, gratis plakater og en flot mulepose til at bære det hele hjem i. Vi ses!

Se mere her

Junior-Geologerne

Junior-Geologerne vil gøre unge dygtige til geologi, så de kan lede den grønne omstilling. Kom og hør, hvordan du laver engagerende udendørs geologiundervisning, og se vores gratis undervisningsmateriale.

Se mere her

InCite Robotics ApS

Kom, se, og hør om vores undervisningsrobotter af mærket Dobot. Dobot undervisningsrobotter er ideelle til at simulere virkelighedens produktioner og kan bruges til undervisning af programmering, vision og kunstig intelligens.

Se mere her

IND KU

Er du klar til at blive inspireret? Kom, og tal med os om kandidatuddannelsen i STEM-undervisning, masteruddannelsen i science-undervisning eller et af vores andre tilbud om efteruddannelse. Du kan også få et BigBang-billigt abonnement på tidsskriftet MONA, så du kan følge med i ny forskning og aktuelle udviklingsprojekter.

Se mere om uddannelsen her

LEGO Build the Change

Synes du også, at klimaforandringer, biodiversitet og bæredygtighed bør på skoleskemaet? Build the Change programmet fra LEGO® koncernen giver dig gratis plug-n-play undervisningsforløb, udviklet af ledende eksperter, og deler dine elevers ideer med beslutningstagere for at skabe reel forandring mod en bedre planet.

Se mere her

Lekolar A/S

Lekolar tilbyder ekspertise og produkter inden for STEAM og Makerspace. Du kan tilmelde dig webinars om teknologiforståelse eller booke workshops med kodning og programmering.

Se mere her

LIFE

På LIFE standen kan du se og opleve syv forskellige forløb fra LIFE Fonden. Kom, og hør om vores spændende forløb med mange virkelighedsnære eksperimenter. På standen får du også mulighed for at opleve en VR-øvelse fra forløbet Turbovækst.

Se mere her

Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen har udviklet gratis læringsmateriale til 7.-10. klasse om invasive arter. I materialet kan eleverne gennem læsning og øvelser bl.a. lære om effekten af de invasive arter, spredning af arter fra sted til sted, overvågning og bekæmpelse af invasive arter. Se mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Se mere om læringsmaterialet her

Naturbutikken

Naturbutikken er specialbutik på kikkerter og teleskoper. Vi henvender os til alle, der vil ud i naturen, hvad end du er fuglekigger, outdoor type, voksen eller barn. Vi tilbyder markedets bedste produkter, lysskarp optik og ikke mindst en fantastisk service og vejledning. Vi er en grøn butik, der også har et stort udvalg af bæredygtig beklædning og fodtøj til outdoor.

Se mere her

Naturvejledning Danmark

Bliv klogere på natur i undervisningen og undervisning i naturen. Mød Naturvejledning Danmark, og hør, om hvad du kan bruge dine lokale naturvejledere til, om Naturvejlederuddannelsen og vores mange åbne kurser i formidling af natur, og kom tæt på nogle af foreningens projekter i og om naturen.

Se mere her

Naturvidenskabernes Hus

Besøg vores stand, og hør mere om Naturfagsmaraton, Girls’ Day in Science og Tekcases til grundskolen og gymnasiet. Få undervisningsmateriale med hjem, og deltag i vores konkurrence. Vi bygger bro mellem skoler og virksomheder i hele landet og udvikler, udbreder og understøtter praksisnær undervisning.

Se mere her

Odense Science Lab

Odense Science Lab er åbent for dem, der er nysgerrig på naturvidenskab (14-25 årige). Vi har et fast lab hos Ungdomshuset Odense og et rullende lab i STEAM bussen. Hør, hvordan unge kan være en del af vores landsdækkende forskningsprojekt, og se, hvad vi laver.

Se mere her

Polyteknisk Boghandel og Forlag A/S

Polyteknisk Boghandel & Forlag forhandler og udgiver litteratur inden for naturvidenskab og teknik. På standen vil der være fokus på det interaktive fysik laboratorium ‘IOLAB’.

Se mere her

Selskabet for Naturlærens Udbredelse

Hør om aktiviteterne i Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) her i Videnskabsåret 2022 og om H.C. Ørsted medaljerne til inspirerende gymnasielærere og grundskolelærere inden for SNU’s fagkreds. Vi uddeler også en række numre af bladet KVANT på standen.

Se mere her

Scandidact

Bliv inspireret til ’hands on’ undervisning i samtlige naturfag – Scandidact inspirerer med komplette løsninger til uforglemmelig læring i standens store tema om vand, miljø og naturgeografi. Vi glæder os til at se jer!

Se mere her

Scholars.dk

Scholars er et dansk selskab, der støtter børn og unge i en digitaliseret verden. Vi fokuserer på at give ungdommen de bedste muligheder ved at innovere måden, man lærer på. Scholars portefølje omfatter blandt andet produkter som Brick R knowledge, Arduino, Irobot og mange flere. Træd ind i morgendagens klasselokale.

Shape Robotics

Shape Robotics er et fantastisk modulært robotsystem til undervisning i bl.a. de naturvidenskabelige fag (STEAM) og en verdens bedste telepresent robot.

Se mere her

Skolebutik.dk ApS

Danmarks mest erfarne leverandør af undervisningsmateriale til de naturvidenskabelige fag. Skolebutik.dk er familiejet og har leveret løsninger til folkeskolen og gymnasier siden 1987.

Se mere her

Skoletjenesten

Kom, og få en snak om naturfag i eksterne læringsmiljøer. Vores naturvejledere, undervisningsansvarlige og pædagogiske udviklingskonsulenter inviterer til en bred dialog om naturfagsundervisning på tværs af skoler og eksterne læringsmiljøer. Du får inspiration til naturfaglig undervisning på naturcentre, akvarier og andre eksterne læringsmiljøer.

Se mere her

Statens Naturhistoriske Museum

SNM har både udstillinger, skoletilbud og undervisningsmaterialer, som kan inspirere dine elever og deres interesse for naturens liv og udvikling. Mød os på messen, og få en snak om Fortidens fingeraftryk, MiljøDNA, Istid, Citizen Science og vores kommende særudstilling Neandertaler.

Se mere her

Stærke Naturfaglige Fællesskaber/NAFA

Kompetenceudviklingsforløb til folkeskoler. Som deltager i SNL får du adgang til e-læringsforløb, færdige undervisningsforløb, undervisning og sparring, der både foregår på den lokale professionshøjskole og på din skole. Forløbet klæder dig og dit naturfagsteam på til at styrke arbejdet med naturfag i skolen.

Se mere om Stærke Naturfaglige Fællesskaber her

Se mere om NAFA her

Vardemuseerne og Museum Sønderjylland

Vi rykker undervisningen ud i det historiske landskab og ind på museerne. Eleverne møder fagpersoner, som arbejder med kultur, arkæologi og naturvidenskab hver dag. Vi gør science- og kulturundervisningen virkelighedsnær og håndgribelig.

Se mere om Vardemuseerne her

Se mere om Museum Sønderjylland her

Videnskabsklubben

Ved denne stand kan du besøge Videnskabsklubben og høre mere om de naturvidenskabelige forløb og mentor-muligheder – særligt for 7.9. klasse, hvor elever underviser børn fra yngre klasser.

Se mere her

WORFOR! og Naturfag i et spændingsfelt

Hør om bøgerne ‘WORFOR!’ og ‘Naturfag i et spændingsfelt’. WORFOR! er 11 forunderlige sciencefortællinger vævet sammen med filosofi, forsøg, bevægelse, kunst og mad for dagtilbud og skoler. Naturfag i et spændingsfelt stiller spørgsmålet: Hvordan sikrer vi, at politisk interesse og fondsbevillinger ikke tilsidesætter kritisk refleksion, om i hvilken retning naturfagene bevæger sig?

Se mere om WORFOR! her

Se mere om Naturfag i et spændingsfelt her

Værksteder 2022

Algedråber – Den grønne revolution

Prøv vores populære forsøg med algedråber, der bidrager til en praktisk forståelse af fotosyntesen! Det er også mulighed for at få en inspirerende snak omkring alle de andre fede muligheder, Biotech Academy tilbyder. Vi samarbejder med forskere, lærere og elever under udviklingen af ethvert projekt.

Se mere om Biotech Academy her

Copenhagen Honours College

Kom og prøv kræfter med stilladseringsredskabet ‘Pædagogiske koblingsdannelser’. Gennem små hands-on aktiviteter bevidstgøres du om egen og elevers brug af pædagogiske koblingsdannelser i undervisningen. Workshoppen har særlig fokus på, hvordan man kobler undervisningen i eksterne læringsmiljøer til undervisningen i klasseværelset.

Se mere om Copenhagen Honours College og Københavns Professionshøjskole her

De fem verdener

Hos Cirkus Naturligvis kan du opleve vores nye fællesfaglige undervisningsmateriale ‘Mæt i planter’. Vi medbringer det hele, så du kan teste, hvor de enkelte undersøgelser vil passe ind i din fagplan. Der vil være gratis fysiske læremidler at tage med hjem fra standen. Her tilbyder vi blandt andet Måltidsspillet og frøposer med proteinafgrøder fra vores forsøgsmarker, klar til vækst og test.

Se mere om Science Skoletjenesten her

Grundvand

I værkstedet er det hydrologiske kredsløb omdrejningspunkt for inspirerende undervisning i en lang række dagsrelevante emner. Værkstedet har særlig fokus på at inddrage det hydrologiske kredsløb, vandkemi og stoftransport i den gymnasiale fysik- og kemiundervisning.

Se mere om Grundvand og Københavns Universitet her

Hvordan undersøger vi universet?

Værkstedet vil omhandle, hvordan vi kan undersøge solsystemet og universet ved hjælp af Virtual Reality-teknologi og indbyde til fælles didaktisering af en række interaktive simulationer. Værkstedet knytter sig til det faglige spor 9: Undersøgelsesbaseret undervisning i praksis.

Se mere om Østerhåbskolen her

Kom og Krible Krable

Kig ind, og hør om årets tema ‘Liv og død i Krible Krable-Universet’. Se, hvilke undervisningsmaterialer, I kan bestille, hvis I vil arbejde med emnet til foråret. Du kan afprøve dine evner som Mikroforsker. Kom helt tæt på bænkebidere, regnorme og snegle, og find din indre nysgerrighed frem.

Se mere om undervisningsmaterialerne og Krible Krable her

Matematiske Escape Rooms

Vi har sammen med Garderhøjfortet lavet tre fysiske Escape Rooms i Gentofte, online Escape Rooms og lærerkurser i brug af Escape Rooms i undervisningen. Prøv vores Escape Room opgaver, du kan tage med hjem, eller udvikl dit eget på værkstedet vha. vores materialer.

Se mere om undervisningsmaterialet og Garderhøjfortet her

Naturvidenskab i naturen

På vores værksted kan du se små forsøg og undersøgelser og få inspiration til at flytte undervisningen udenfor og arbejde med den naturvidenskabelige metode ude i naturen.

Se mere om undervisningsmaterialerne og Geo og Bio Science Center her

Ny naturvidenskabelig viden

Oplev undersøgelser og aktiviteter fra de 10 temaer, der bygger på 10 danske forskeres forskning og inspirere til at inddrage ny og autentisk forskning i naturfagene fra 1.-9. klasse.

Se mere om VIA University College her

Observatoriet – Tættere på stjernerne

I denne workshop kan du bygge kometer, lære god teleskopteknik og bygge raketter. Kom forbi, og hils på Observatoriets medarbejdere, der har taget et udvalg af aktiviteter med, som gør det nemt, når du skal arbejde med formidling og undervisning i astronomi, biologi, geologi og mørke.
Derudover har vi en masse eksemplar med på læringsaktiviteter, som du nemt og konkret kan bruge derhjemme. Kom tættere på stjernerne sammen med Observatoriet!

Se mere om Observatoriet her

Robotolympiaden World Robot Olympiad

På værkstedet kan man høre om, hvordan man kommer i gang med at arbejde med robotolympiaden. Vi viser årets opgaver og giver ideer til, hvordan de kan løses.

Se mere om World Robot Olympiad Denmark her

Skolefarm med spiselige insekter

Kom, og test vores skolefarm med spiselige insekter, smag et insekt og få gratis undervisningsmateriale med hjem. Skolefarmen er en del af et gratis undervisningsforløb tilgængelig for hele landet. Små hands-on undersøgelser af melorme kan gøre elever og lærere klogere på, hvorfor kød er så klimabelastende.

Se mere om Insekteriet og Bugging Denmark her

Skramlotekets loddebord

Ved Skramlotekets loddebord kan man prøve kræfter med loddekunsten og få en god snak om lodning og elektronik i undervisningen.

Se mere om Skramloteket her

TagTomat

Få fifs, til hvordan praktiske grønne aktiviteter kan integreres i undervisningen. Lær elever om fotosyntese gennem mikrogrønt, om kredsløb, nedbrydning og organismer gennem svampedyrkning, eller lær at lave et vandrensningsanlæg af sodavandsflasker.

Se mere om TagTomat her

TinkerQube – dit naturlige byggerum

Få inspiration til at bygge naturfaglige mikroverdener i 3 og flere dimensioner.  Prøv vores ‘TinkerQube’ – et overskueligt og bærbart ‘Nat/Tek-lokale’, hvor dine elever kan bygge narrative (natur)scenarier.

Vi bygger os ud i rummet, ned i havet og ind i naturens vilde verden af lyd, lys, processer og fænomener. Workshoppen er involverende, med eksempler der bygger bro mellem teknologi/forståelse og naturlig viden i børnehøjde.
 
 

Lav din egen børstebog – Teknologiforståelse til mellemtrin

Lav din egen Børstebot! Mød forfatterne til Alineas nye teknologiforståelsesmateriale ‘Rabbit Prototyping’ til 4.-6. klasse. Lær om robotter, machine learning og hacking mm. Alle kan være med! Få konkrete forløb, der vækker begejstring for naturvidenskabelig praksis.

Læs mere om Rabbit Prototyping og Ida Exner her

ultra:bit

På værkstedet kan deltagerne få hands-on oplevelser med ultra:bit aktiviteter, som er lavet af Astra, CFU og DR. Der er fokus på kodning og problemorienteret undervisning, hvor eleverne skaber med teknologi.

Se mere om undervisningsforløbet her

Vild Naturkrea

I værkstedet vil vi lave aktiviteter, som skaber en bedre indsigt i naturen, og alt det den kan bruges til i undervisningen. Vi har udgivet en bog med midler fra Aage V. Jensen fonden med aktiviteter, man kan lave i naturen med emner, som indgår i undervisningen i indskolingen. Vi laver aktiviteter fra bogen og uddeler 200 eksemplarer af bogen til indskolingslærere.

Se mere om Vild Naturkrea og Clorofille her