Gå til hovedindhold

Anja C. Andersen 

Foto: Mikal Schlosser: HCØ2020Anja C. Andersen er astronom og astrofysiker på Dark Cosmology Centre på Niels Bohr Institutet. Hun er Danmarks første nyudnævnte professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi. Hun var formand for den ekspertgruppe, som Undervisningsministeriet har bedt om at komme med forslag til den naturvidenskabelige ABC.

Onsdag kl. 10 - 11
Lokale: Sjælland, jylland & fyn


Louise Archer - Keyspeaker - ©AstraLouise Archer

Engaging young people with science: A science capital approach

Increasing and diversifying participation in science (particularly the physical sciences) remains a key challenge for many societies. In this talk, I present findings from a large, mixed methods research project in England (the ASPIRES research) that is tracking a cohort of young people from age 10-23 to identify the factors that shape engagement and continued participation in science. I introduce and explain the concept of 'science capital' and detail how the concept has been used to co-develop (with teachers) the Science Capital Teaching Approach - a social justice-based teaching approach that has been found to increase students' science engagement and aspirations. 

Torsdag kl. 09 - 10
Lokale: Sjælland, jylland & fyn


Morten DD. 

At forundres over verden

I undervisningen har vi tit en tendens til at sætte lighedstegn mellem natur/universet og naturvidenskab. Dermed begår vi en brøler, for det lighedstegn eksisterer ikke. Verden er stor og virkelig, men naturvidenskab er altså ”kun” en metode. Ikke en hvilken som helst metode, for det er den, der fortæller, hvordan verden fungerer. Men ikke nødvendigvis, hvordan den opleves.

Vi kan sagtens beskrive objektivt, at vi talte 99600 hvepsevåger trække mod syd over Batumi i Georgien. Eller at Syvstjernen er en lille stjernehob. Eller at landsvalen er kommet tilbage til reden. Men hvordan er det at opleve, når det sker, hvornår får man de store wauw-oplevelser, og kan vi gøre mere for, at børn og unge bliver slået af forundring og glæde over verden, at de åbner øjnene og ikke bare opfatter naturen og virkeligheden som noget, der hører skolen til?

Der bliver sjovt og tankevækkende.

Torsdag kl. 15 - 16 
Lokale: Sjælland, jylland & fyn