Gå til hovedindhold

Værksteder - drop in

Guldastronaut er et innovationskollektiv, hvis mission er at skabe kreative aktiviteter og workshops for børn i design, teknologi og innovation. Desuden designer vi kompetenceudviklingsforløb for undervisere i samme emner. På vores workshops lærer børnene at kaste sig ud i designprocesser, at tænke kreativt og nyt, at få og udvikle idéer, koncepter og produkter.

De lærer nye og spændende teknologier at kende, og de lærer hvordan de kan bruge dem til at sætte deres egen viden og idéer i spil.

Vi eksperimenterer, udforsker, udfordrer og leger. Vi bygger rumpistoler, arbejder med paptronik og e-tekstiler, laver animationsfilm og programmerer robotter, og så samler vi på succes- og aha!-oplevelser. Vi har vores base i Odense, men opererer i hele landet.

Til årets BigBang vil vi præsentere nogle at de aktiviteter og forløb vi helt aktuelt arbejder med. Odense Kommune har en vigtig strategi om at være "Verdens bedste robotby - også for børn" og i partnerskab med Facebook er det besluttet, at det også skal komme de mindre børn til gode. Vi i Guldastronaut.dk har fået denne opgave og det er vi vældig glade for og stolte af. Derfor er det oplagt, at vi benytter lejligheden her til at vise eksempler på, hvordan vi arbejder og leger med begyndende teknologiforståelse, kodning og robotter med børnene. Vi tager også vores mobile MakerSpace med og byder alle der har lyst velkomne til at lege med i Guldastronauts Opfinderklub. I Guldastronauts Opfinderklub gælder det om at have det super sjovt og om at være kreativ! Vi leger og eksperimenterer med ny teknologi, genbrugsmaterialer, og alt hvad der hører til i et kreaværksted; limpistoler, pap, træ, glimmer, perler og stof. Guldastronaut-teamet har en mission om at give børn tid til fordybelse og leg, og i Opfinderklubben er vi fælles om fordybelsen og lader nysgerrigheden stå i centrum.

Vi i Guldastronaut-teamet er et blandet hold af undervisere, designere og teknologiuddannede, der alle brænder for at skabe, finde på, designe og rode med teknologi – og super gerne sammen med små opfindere! For at få max inspiration, har vi inviteret børn fra en af børnehaverne med og der kommer også børn fra en specialskole og fra en grundskole med i vores værksted begge dage.

Med venlig hilsen fra Guldastronaut.dk.

Hvor

Hal A

Målgruppe

Grundskole
Læreruddannelsen
Pædagoguddannelsen