Gå til hovedindhold

Oplæg

Få inspiration og idéer til, hvordan du, i din undervisning, med få konkrete elementer, kan arbejde på tværs af FN's Verdensmål på alle klassetrin.

Livet på land og i havet udgør en unik mulighed for at konkretisere komplekse problemstillinger og få alle FN's Verdensmål i spil. Ved at tage udgangspunkt i et specifikt dyrs levested og biologi; hvad der truer dyret, og hvad man aktivt kan gøre for at hjælpe, får eleverne anledning til at erfare vigtigheden af at arbejde på tværs af FN’s Verdensmål samt tage aktive valg for en bæredygtig fremtid.

Vi har i Zoologisk Have København, gennem de seneste to år, i stigende grad arbejdet med FN’s Verdensmål - fra indskoling til udskoling. Det er gennem denne periode blevet tydeligt, hvor godt et afsæt naturvidenskaben er, for at anvende FN’s Verdensmål som et aktivt værktøj. Med udgangspunkt i en naturfaglig viden om det dyr og dets habitat, gør vi FN’s Verdensmål helt konkrete ved at anvende dem problemløsende. Vores undervisning henvender sig til alle klassetrin, da eleverne, ud fra deres perspektiv, selv er med til at niveaudifferentiere oplæggene.

Oplægget giver mulighed for at diskutere, hvordan FN’s Verdensmål kan bruges til at træne elevernes handlekompetencer og evnen til at se på tværs af fag.

Oplægsholder(e)

Louise Nordbjerg, København ZOO

Hvornår

Onsdag, marts 18, 2020 - 16:15 til 17:00

Hvor

Middelfart + Assens + Faaborg

Målgruppe

Grundskole
Læreruddannelsen