Gå til hovedindhold

Oplæg

Bemærk: Medbring egen pc til workshoppen.

Bliv inspireret til at anvende satellitbilleder i fællesfaglige forløb i udskolingen med eksempler fra undervisningen på Bellahøj Skole og prøv selv at finde geodata på egen pc.

Geodata er blevet mere tilgængelige, blandt andet med Den Europæiske Rumorganisation ESA´s EO Browser, som præsenteres i denne workshop.

Eleverne kan selv overvåge de skovbrande, de hører om. De kan downloade billeder af algeblomstring i de danske farvande, og på den måde måle konsekvenserne af udledning af næringsstoffer.

Ved hjælp af Sentinel-5P satellitten, kan eleverne måle forurening af atmosfæren over et område med f.eks. NOx-er, carbon-monooxid, formaldehyd, metan og svovldioxid. Således kan eleverne lave deres egne undersøgelser i deres fællesfaglige projekter om forurening.

Eleverne kan også overvåge vulkaner, orkaner, gletsjere, tørke, byudvikling og meget mere.  Når de hører om et miljøproblem, kan de ofte selv lave gode undersøgelser om det med EO Browseren. Det øger elevernes engagement og glæde ved at undersøge. Mange af billederne af Jorden er desuden imponerende smukke. Man kan se eksempler i præsentationen: 'Billeder fra EO Browser' på www.boernafgalileo.dk under 'Undervisningsmateriale'.

Undervisningsaktiviteterne kan således understøtte elevernes undersøgelseskompetence, it-kompetence og teknologikompetence samt udnyttes som en løftestang til at udforske, hvordan FN´s klimamål kan bruges i praksis og indgå i undervisningen.

Oplægsholder(e)

Carsten Skovgård Andersen, Stjernekammeret ved Bellahøj Skole

Hvornår

Onsdag, marts 18, 2020 - 12:15 til 13:00

Hvor

Svendborg

Målgruppe

Grundskole