Gå til hovedindhold

Workshop

Vær med til verdens første nationale kortlægning af plastforurening. I årets Masseeksperiment skal vi sammen undersøge, hvor i Danmark der findes plastaffald, hvilke typer af plastaffald der findes og hvilke polymerer plastaffaldet består af.

Mød den ene af forskerne fra MarinePlast, det danske forskningscenter som Masseeksperimentet laves sammen med. Vi tager jer gennem eksperimentets undersøgelser, og I får den første grundlæggende viden om plastforurening - hvad er de reelle problemer? Vi afliver eller bekræfter de ti største 'myter' om plastforurening.

Kilderne til plastforurening i vand er mange - det kan være fra private husholdninger, industrien, og når vi som forbrugere smider plastaffald fra os i naturen. Men vi har ikke tilstrækkelig viden om omfanget af plastforureningen, ligesom vi ikke ved, hvilken slags plast vi finder derude, og hvor den findes henne.

Eleverne skal i Masseeksperimentet med naturvidenskabelige undersøgelsesmetoder (indsamling, sortering, identifikation og registrering) kortlægge et stykke dansk natur for plastaffald, og derefter bestemme mængden og typen af plast, de har fundet. Desuden kan eleverne med simple identifikationsmetoder bidrage med undersøgelser af det plastaffald, de finder - hvilke polymerer består plastaffaldet af?

 

Oplægsholder(e)

Lene Christensen, Astra
Kristian Syberg, MarinePlastic

Hvornår

Onsdag, april 3, 2019 - 10:15 til 11:00

Hvor

C1

Målgruppe

Grundskole
Gymnasiale uddannelser